5 gratis tips.

Om jouw online zichtbaarheid te vergroten!

Met deze tips kun je zelf snel aan de slag. Het uitvoeren van de tips in dit artikel duurt in totaal ongeveer 20 minuten. Een belangrijk woord in deze tekst is indexeren. Hiermee bedoelen we: hoe goed Google de pagina’s van jouw website vindt en vervolgens plaatst in de zoekresultaten van mensen.


5 gratis tips om online zichtbaarheid te vergroten 11

Tip 1: Toon jouw informatie via Google Mijn Bedrijf

De meeste bedrijven zijn actief binnen 50 kilometer van hun bedrijfsadres. Hier vinden bedrijven dan ook het grootste deel van de klanten. Google Mijn Bedrijf is een handige gratis tool van Google om basisinformatie over jouw bedrijf snel te tonen aan mensen die op jouw bedrijfsnaam zoeken. Je kan hier veel informatie tonen zoals de openingstijden, het telefoonnummer en recensies over jouw bedrijf! Verder voordeel haal je uit dat Google jouw bedrijf nu beter begrijpt. Begrip over wat jij doet kan bijdragen aan de vindbaarheid op lokaal gebied.

Buiten dat dit dus basisinformatie toont en goed is voor jouw vindbaarheid is dit dus ook zeker handig voor het opbouwen van vertrouwen. Potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw bedrijf zullen sneller geneigd zijn contact op te nemen zodra ze de goede recensies van eerdere klanten zien!

Tip 2: Lever jouw sitemap in bij Google

Een basis stap die ontzettend veel verschil maakt is het inleveren van jouw Sitemap bij Google. Op deze manier kan Google jouw pagina’s vaak sneller en beter indexeren. Zorg er dus voor dat jouw Sitemap ingeleverd is bij Google via Google Search Console.

Bijkomend voordeel, je kan zien hoe jouw website presteert in Google en pagina’s zullen sneller vindbaar zijn op Google. Google snapt hierdoor ook beter hoe de website in elkaar steekt en zal dus suggesties doen aan bezoekers zoals hieronder te zien is.

Bonus: als wij jouw website hebben gebouwd en de sitemap is ingeleverd bij Google dan krijgt Google vanuit jouw website automatisch een versnelde melding als er een nieuwe pagina of nieuwsbericht te vinden is. Zo wordt jouw pagina dus snel geïndexeerd waardoor jij hier het meeste profijt uit haalt! 

Tip 3: Zorg voor een geldig SSL Certificaat

Een SSL Certificaat oftewel, dat handige slotje voor jouw domeinnaam waaraan je kan herkennen of een website veilig is.Google vindt het goed om te zien dat websites veilig te benaderen zijn. Websites die niet beveiligd zijn, zijn behalve dat ze in strijd zijn met de AVG wetgeving ook met deze reden niet meer van deze tijd. Zorg er dus voor dat jouw website voorzien is van dit slotje door gebruik te maken van een SSL Certificaat. Deze certificaten zijn vaak gratis op te vragen bij jouw hostingpartij! Iedere website die onder ons beheer valt is logischerwijs voorzien van een SSL Certificaat.

Tip 4: How to PDF bestanden

Wij begrijpen dat als je net een professionele folder hebt laten maken dat je deze wil tonen. Je bent er logischerwijs trots op. Belangrijk: Plaats niet alleen de PDF! Als je dit doet zorg er dan voor dat je deze tekst als ‘platte tekst’ op jouw website plaatst. De reden hiervoor is dat Google PDF bestanden wel leest maar minder goed indexeert dan platte tekst op jouw website. Zonde van die mooie folder? Zeker niet! Begeleidend kun je natuurlijk altijd een knop toevoegen die leidt naar het PDF bestand voor mensen die hem in volle glorie willen zien. Vergeet niet de link naar het PDF bestand te voorzien van een ‘no-follow’ regel zodat Google je niet straft voor herhaling.

Tip 5: Social Media

Even dat berichtje van jouw blog delen op Facebook zodat jouw doelgroep je ook via Social Media kan vinden. Het is ook geen geheim dat Google bedrijven die actief zijn op Social Media voorkeur verleent. Zo sla je dus twee vliegen in één klap. Je bent direct zichtbaar bij jouw doelgroep én je zorgt ervoor dat de organische resultaten op Google sneller bij jou terecht komen.

Onze websites zijn:

Ontzettend snel;

Responsive (mobiel te gebruiken);

Altijd goed onderhouden;

Makkelijk in beheer;

Prettig voor het oog;

Gebouwd met een doel.

Bonus tip: Zorg voor een goede online weergave van jouw bedrijf.

Oké, niet gratis. Maar bij ons wel voordelig! Zorg voor een overzichtelijke website, die technisch ook up to date is. Haal op deze manier het maximale uit jouw huidige content. Google waardeert een website die technisch goed in elkaar zit en responsive goed opgebouwd is. Met een goed gebouwde website krijg je dan logischerwijs ook voorrang in de ranking ten opzichte van websites die alweer een tijdje meedraaien.

Dat waren onze tips! Benieuwd naar wat we voor jou kunnen doen om jouw bedrijf naar het volgende niveau te brengen? Onze prijzen zijn transparant en gewoon online (bijvoorbeeld hier) terug te vinden. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan eens contact op!

Website & webshop

Snel een professionele website of webshop laten maken? De kosten hiervoor kunnen laag blijven door gebruik te maken van slimme tools


Ga naar de inhoud