De kracht van een online visitekaartje

Met het papieren visitekaartje zoals we hem kennen kun je gemakkelijk contactgegevens uitwisselen en eventueel zaken doen met iemand. Door middel van een unieke huisstijl op het kaartje zorg je er ook voor dat je herkenbaar bent. Op zo’n kaartje vind je dan meestal informatie zoals:

  • Naam
  • Bedrijfsnaam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Adres

Wat bedoelen wij met een online visitekaartje?

Wat wordt er dan bedoeld met een online visitekaartje? Jouw website kan dienen als het online visitekaartje. Door een goed opgemaakte website met de juiste informatie te tonen zoals je contactgegevens, uitleg over je bedrijf en informatie over de diensten die je bied nodig je mensen uit om zaken te doen met jouw bedrijf. Eigenlijk alles wat op een papieren visitekaartje staat is terug te vinden op de website en op een website kun je vaak nog beter de huisstijl en een sfeerimpressie laten terugkomen. Het handige aan een online visitekaartje is ook dat het ieder moment kan worden aangepast. Maar wat is nou de kracht van een online visitekaartje?

De kracht van een online visitekaartje

Het online visitekaartje is bedoeld om klanten verder te helpen. Potentiële klanten die op een digitaal visitekaartje terecht komen worden eenvoudig geholpen door middel van alle informatie op de website. Ze kunnen direct een beeld krijgen van wat je doet, wat je aanbiedt en waarom jij beter bent dan de concurrent. Ook kan een website 24/7 informatie leveren aan een klant, dit bespaart je een groot deel communicatie.

Een online visitekaartje maakt je bedrijf beter vindbaar. Door je website te optimaliseren (on-page SEO) zorg je dat mensen jouw website en daarmee je bedrijf sneller zullen tegenkomen op google. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je juiste headings gebruikt op de pagina’s, meta description met het primaire zoekwoord, een URL met het primaire zoekwoord, afbeeldingen op je pagina’s en zorg dat de body van de tekst het primaire zoekwoord bevat. Het SEO-technische gedeelte wordt uiteraard door ons verzorgd! 

De kracht van een online visitekaartje 11

Een website adres is makkelijk te onthouden. Een website URL is vaak makkelijker te onthouden dan een telefoonnummer. Dat komt omdat URLs vaak gewoon de bedrijfsnaam is met .nl of .com erachter, dat is dus veel makkelijker dan een reeks aan getallen.


Interactie met (potentiële) klanten wordt gemakkelijker. Door je contactgegevens op de website te zetten, eventueel een contactform, wordt het heel eenvoudig voor klanten om zaken te doen of voor andere redenen contact met je op te nemen.

Je zult zien dat door jouw online visitekaartje er veel meer potentie is voor potentiële nieuwe klanten. Dit kun je overigens ook bijhouden door middel van analyse tools, met die tools kun je precies zien hoeveel mensen je website hebben bezocht, welke pagina’s ze hebben bekeken en hoelang ze op je website zijn gebleven. Maar doordat dus de potentie hoger is dat meer mensen de website gaan vinden kan je ook gelijk veel meer potentiële klanten krijgen en zo wordt een online visitekaartje een logische & voordelige investering.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze websites? Of ben je benieuwd naar de prijzen? Neem dan eens een kijkje op de pagina: Website laten maken.


Ga naar de inhoud