Mobiele website?

Belangrijk, maar waar moet je op letten?

Je kent het wel. Je zit zaterdag op de bank en hebt geen zin om te koken. Dan gaan we toch gewoon weer eens gezellig uit eten? Vol overtuiging ga je op je mobiel op zoek naar de website van dat ene leuke restaurant en je komt erachter dat de website ‘niet lekker werkt’ op de mobiel. Ze hebben geen mobiele website. Vervelend toch? Je kan namelijk niet even snel de info vinden die je zoekt. Deze korte ervaring kan er al voor zorgen dat je zo gefrustreerd raakt dat je toch maar naar het andere restaurant in dezelfde straat gaat die het wel goed voor elkaar heeft.


Gebruikersgemak voor de mobiele website 11

Gebruiksgemak

Deze gebruikerservaring is misschien wel het meest herkenbaar bij restaurants maar is van toepassing op iedere website. Oké, we weten nu dus dat de gebruikerservaring belangrijk is. Nu we dit weten kunnen we gaan kijken hoe we dit verder kunnen gebruiken om jouw website te verbeteren. 

Je kan bijvoorbeeld spelen met specifieke onderdelen die enkel en alleen tonen op de mobiele versie van de website. Wat denk je van bijvoorbeeld een knop op de mobiel die je makkelijker contact op laat nemen? Om de vergelijking met het restaurant door te trekken kan het doel van jouw website bijvoorbeeld zijn dat er reserveringen gemaakt kunnen worden. Zorg er dan ook voor dat dit voor de gebruiker makkelijk te bereiken is zoals in het voorbeeld hiernaast. Op deze manier laat jij meer gebruikers (die jij als eigenaar toch al van ze wenst) de handeling uitvoeren waar ze naar op zoek zijn.

Wij zijn van mening dat de gebruikerservaring niet alleen hoeft te gelden voor de eindgebruiker. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat jij als bedrijf hier ook bij gebaat bent. Wij hebben een systeem in handen waarmee wij het beheren van websites makkelijker kunnen maken voor degenen aan de achterkant. De websites die wij bouwen zijn gebaseerd op WordPress, het meest gebruikte CMS ter wereld. Maar dan met een twist! Namelijk gebruiksvriendelijkheid. Bedrijven hoeven niet langer specifieke kennis te leren of in huis te halen om de website aan te kunnen passen. Meer hierover kun je hier lezen.

Veelzijdig

Onze websites zijn:

Ontzettend snel;

Responsive (mobiel te gebruiken);

Altijd goed onderhouden;

Makkelijk in beheer;

Prettig voor het oog;

Gebouwd met een doel.

Optimalisatie (in het Nederlands)

We weten nu dus dat gebruiksgemak belangrijk is voor jouw bezoekers, maar wat moet er dan nu precies gebeuren met jouw website? In één woord is dit: optimalisatie. Wanneer je op de mobiel iets op zoekt en dit wordt je moeilijk gemaakt door een site die niet geoptimaliseerd is voor mobiele telefoons dan nemen mensen het bedrijf aantoonbaar minder serieus. Zelfs als het over een bedrijf gaat dat al een tijdje bestaat. Een website die zich aanpast naar de schermbreedte (computer > laptop > tablet > telefoon) noemen we een responsive website. Zoals je merkt is het niet zo dat iedere website die ook deze responsive weergave toont ook direct geoptimaliseerd is voor een mobiele telefoon. 

Website & webshop

Snel een professionele website of webshop laten maken? De kosten hiervoor kunnen laag blijven door gebruik te maken van slimme tools


Ga naar de inhoud