Het aantal bezoekers.

Op jouw website bijhouden.

Het bijhouden van het aantal bezoekers op een website is belangrijk voor het inzicht in een website. Heb je bijvoorbeeld net folders laten uitdelen of een advertentie geplaatst in de krant? Dan is het wellicht interessant om te weten hoeveel mensen dan ook daadwerkelijk naar de website gaan kijken. Vervolgens wil je natuurlijk meer weten over wat de ‘conversieratio’ van deze bezoekers is. 

Met conversieratio bedoelen wij het aantal bezoekers dat overgaat op een handeling. Wij maken websites met verschillende doelen voor verschillende klanten. Voorbeelden van zulke doelen kunnen bijvoorbeeld de conversie van website naar contact opname, het verkopen van een product of het informeren over een dienst zijn. 

Google Analytics is een gratis tool van Google waarmee je het aantal bezoekers op jouw website kan bijhouden. Op deze manier kun je ook het effect van landingspagina’s beter bijhouden.


Het aantal bezoekers op jouw website bijhouden 11

Schrijf goede landingspagina’s!

Landingspagina’s zijn pagina’s die geoptimaliseerd zijn in het bepalen van een van te voren vastgesteld doel. Een landingspagina is vaak een pagina waar mensen op terecht komen (of landen) na een bepaalde zoekterm. Wil je bijvoorbeeld meer bezoekers op jouw website over een bepaalde dienst in een bepaalde regio? Maak hier een landingspagina voor en optimaliseer deze in de vindbaarheid op Google. Kom je hier zelf niet uit of weet je niet waar je op moet letten? Wij kunnen SEO geoptimaliseerde teksten leveren! Benieuwd hiernaar? Neem even contact met ons op! 

Tip: Link een off- of online advertentie naar een specifieke landingspagina voor deze advertentie. Op deze manier kan je het effect van de advertentie beter inzichtelijk maken.

“Maar wat kan ik met deze informatie?”

Een tijdje terug hebben we het al gehad over het belang van een goed updatebeleid voor websites en webshops. Wij doen nog veel meer met onze Servicepakketten. Hier valt onder andere ook het aantal bezoekers op jouw website bij houden onder. 


Op het moment dat er veel bezoekers naar de website komen in een bepaalde periode maar jij niet meer aanvragen voor jouw dienst of product krijgt dan is er iets aan de hand. Het is namelijk super goed dat jouw website meer verkeer genereert. Maar zolang jij hier niet direct iets van merkt kan het zo zijn dat mensen ergens afhaken. Door Google Analytics te koppelen aan jouw Servicepakket kunnen wij beter inzien waar dit gebeurd. 

Onze webshops zijn:

Ontzettend snel;

Responsive (mobiel te gebruiken);

Altijd goed onderhouden met ons servicepakket;

Makkelijk in beheer;

Prettig voor het oog;

Gebouwd met een doel.

Meten is weten

Vervolgens kunnen we een aantal dingen doen op deze pagina(‘s):

  • Het verbeteren van de content door bijvoorbeeld teksten te laten schrijven door een tekstschrijver.
  • Het toevoegen van video’s die uitleggen wat de dienst of het product voor de klant kunnen betekenen. 
  • Het tonen van een popup gericht op conversie. 


“Wist je dat het aantal converterende bezoekers met 43% kan stijgen bij het tonen van een goed getimede popup?”

Meer weten over het bijhouden van bezoekers op jouw website? Neem dan eens contact met ons op! 

Website & webshop

Snel een professionele website of webshop laten maken? De kosten hiervoor kunnen laag blijven door gebruik te maken van slimme tools


Ga naar de inhoud