Nieuwe website

Het effect op vindbaarheid

Een website vernieuwen, wat is het effect op vindbaarheid? Op het moment dat een website vernieuwd wordt dan zijn er een aantal onderdelen waarop gelet moet worden zodat je jouw posities geen schade aanbrengt. Maar misschien nog wel belangrijker, het brengt ook veel nieuwe kansen met zich mee om beter te gaan scoren.


Nieuwe website: het effect op vindbaarheid 11

Het doel van jouw website

Voordat we naar deze kansen gaan kijken is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar het doel van jouw website. Zo kan jouw website bijvoorbeeld de volgende (zeer globale) doelen hebben:

  • Ik wil mensen informeren;
  • Ik wil in contact komen met (potentiële) klanten;
  • Ik wil meer producten of diensten verkopen.

Ik wil mensen informeren:

Dit doel is minder veelvoorkomend dan je wellicht zou denken. Zo zijn de meeste websites die worden gezien als ‘online visitekaartje’ toch echt bedoeld om een bezoeker om te zetten in een klant. Informatieve websites zijn websites waarin het enige doel is om de bezoeker ervan nieuwe informatie aan te bieden zonder daarbij enig belang te hebben.

Ik wil in contact komen met (potentiële) klanten:

Een website met als doel conversie is het meest voorkomende doel. Het kan bijvoorbeeld lijken alsof een website enkel en alleen wil informeren. Maar realistisch gezien zal dit waarschijnlijk een stuk uitleg zijn in waarom zij de beste keus voor jou zijn. Een ander voorbeeld hiervan is het aansturen op afspraken of offertes via een website.

Ik wil meer producten of diensten verkopen:

Het meest voordehand liggende voorbeeld is een webshop. De webshop heeft als duidelijke doel het verkopen van producten, of dit nou duurzame koffiekopjes zijn of designer kleding. Is jouw website destijds opgezet zonder duidelijk dit doel te dienen? Dan loop je de kans dat je veel contactmomenten met potentiële klanten misloopt. Het doel van jouw online uitingen kan natuurlijk ook veranderen. Waar je bijvoorbeeld eerder hebt gewerkt vanuit conversie (schrijf je in voor een cursus) kun je nu deze cursus online willen aanbieden. De klant kan direct online een account aanmaken en zodra de betaling verwerkt is kan hij de cursus online volgen. Zo zou je dus van conversie naar directe verkoop kunnen veranderen.

Pulsief staat voor:

Brede kennis van on- & offline uitingen. Alles onder 1 dak.

Direct contact met degene die bezig is met jouw project.

Ondertussen vragen? Wij staan graag voor jou klaar.

Wij denken ook na een opdracht mee met jouw doelen.

Kunnen we iets niet zelf? Dan raden we een partner aan.

We zijn er om jou verder te helpen. Zo groeien we samen.

Overzicht van jouw scores & ranking

Voordat er gestart wordt met een nieuwe website is het goed om je bewust te zijn van de scores en ranking van de huidige website. Hoe staat de website er voor in Google? Door verschillende tools kunnen we inzien welke pagina’s en zoekwoorden voor jou van belang zijn. Om deze scores te kunnen behouden maken wij gebruik van gepaste redirects. Een redirect is een seintje waarin eigenlijk wordt aangegeven: ‘De pagina die hier stond, kan nu hier gevonden worden’. Voorbeeld: https://pulsief.nl/service-pakketten > https://pulsief.nl/servicepakketten. Een klein verschil van enkel een streepje, maar uitermate belangrijk voor Google. Dit is één van de manieren waarop wij de waardes & ranking (positie) in Google behouden bij een nieuwe website.

Website vernieuwen

Op het moment dat de stap genomen wordt om de website te vernieuwen zal er gekeken worden naar alle bovenstaande onderdelen. We zullen samen met jou het doel van jouw nieuwe website doornemen. Wij zullen vervolgens aan onze kant doornemen welke pagina’s nu voor jou scoren en zullen deze pagina’s overnemen. En dan vervolgens kunnen we aan het werk met de nieuwe doelstellingen, wil je bijvoorbeeld ook nog op andere pagina’s scoren? Wij gaan graag voor je aan de slag!

Aan de slag met het vernieuwen van een website

Zodra alle voorbereidingen getroffen zijn kan er begonnen worden met het vernieuwen van de website. Wij gebruiken WordPress, een veelgebruikt platform om websites mee te bouwen. Wij zijn als websitebouwer altijd ontzettend goed op de hoogte over de mogelijkheden en laatste ontwikkelingen. We voegen dan ook regelmatig nieuwe mogelijkheden toe aan de websites die door ons worden onderhouden. Bij het eindresultaat heb jij dus een volwaardige nieuwe website of webshop, die (weer) klaar is voor de toekomst!

Hoe ziet dit eruit in de praktijk?

We hebben ook een concreet voorbeeld. Recentelijk hebben we een nieuwe website mogen lanceren in samenwerking met Best4u Internet Marketing. Het doel? De posities in Google versterken met enkel een nieuwe website. Óf dat doel geslaagd is? Absoluut! 


De Rankings voor Murekla.nl zijn door het dak geschoten. 4 van de meest belangrijke zoekwoorden deden eerst onder voor de directe concurrent. Nu staat Murekla.nl ferm bovenaan op de voor hen belangrijkste zoekwoorden dankzij de nieuwe website. Uiteraard bereik je deze posities op zoekwoorden met een hoog concurrentiegehalte niet énkel met goede teksten & een goede website. Deze posities behaal je door meerdere onderdelen van internet marketing te laten samenwerken met een goede technische basis. Meer weten over online marketing? Neem dan eens contact op met Best4u Internet Marketing!


Meer weten over het vernieuwen van jouw website? Wij kunnen dit voordelig en professioneel voor je verzorgen!

Nieuwe kansen aangrijpen!

Denk jij dat wij jouw onderneming kunnen helpen bij vindbaarheid, reclame doeleinden en nieuwe kansen in 2021? Neem dan eens contact op en dan helpen wij jouw kansen te grijpen!


Ga naar de inhoud