Schema, een waardevolle toevoeging aan je SEO

Als we iets zoeken op Google willen we dat het eerste bericht dat we zien, onze vraag kan beantwoorden. Of je nou nieuwe sportkleding wil of een lekker pasta recept zoekt, we willen niet pagina’s aan websites door scrollen om de juiste informatie te vinden en Google weet dit ook. Daarom zorgt Google ervoor dat de webpagina’s met de meest nuttige informatie bovenaan in de zoekresultaten komen. Er zijn verschillende tools of plug-ins waarmee je je website goed laat scoren in de zoekresultaten.

Schema is één van die tools.


Wat is Schema?

Google heeft Schema bedacht om relevante informatie op een overzichtelijke en visuele manier te tonen aan de webbezoeker. Dit doen ze door voor jou uit te zoeken welke informatie het meest overeenkomt met de zoekopdracht die jij Google hebt gegeven.


Schema, een waardevolle toevoeging aan je SEO 11

Hoe werkt Schema?

Deze tekst neemt een klein stapje in de diepte. Schema is een tool die gebruikt wordt om doormiddel van tags aan de HTML toe te voegen ervoor te zorgen dat je webpagina meer geoptimaliseerd wordt voor de SERPs. (Search Engine Results Pages) Google gebruikt deze tags om Rich Snippets te tonen.


Rich Snippets zijn zoekresultaten die door Google uitgelicht worden van de desbetreffende webpagina en verschijnen bovenaan je webpagina. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overzicht van evenementen, een stuk tekst of een recept, maar ook ratings en beoordelingen zijn een voorbeeld van Rich Snippets. Deze informatie wordt specifiek toegepast op de zoekopdracht die jij hebt ingegeven. Zoek je bijvoorbeeld op ‘evenementen Amsterdam’ dan zal Google gelijk een overzicht tonen met de evenementen die binnenkort plaats gaan vinden in Amsterdam.


Op deze manier probeert Google de meest relevante informatie aan jou te tonen.

Schema, een waardevolle toevoeging aan je SEO 12

Wat zijn de voordelen van Schema?

Op het moment dat je Schema toepast en Google heeft besloten dat jij de meest relevante informatie te bieden hebt, verschijnt jouw informatie bovenaan de zoekpagina. Doordat Google jou aanraadt aan de web-gebruiker

zal jouw pagina bij meer mensen opvallen en de CTR (Click Through Rate) toenemen.

Met ons Informatie & SEO servicepakket kan je gebruik maken van RankMath, een tool die ervoor zorgt dat ook jij optimaal gebruik kan maken van de voordelen die Schema te bieden heeft.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze Servicepakketten? Neem dan contact met ons op! Of lees meer over onze Servicepakketten.


Ga naar de inhoud