Wat is het belang van een veilige website?

Als ondernemer besteed je veel tijd aan de vind- en zichtbaarheid van je website. Je wilt namelijk dat potentiële klanten je makkelijk kunnen vinden. Daarnaast is het belangrijk om een veilige website te hebben. Zo voorkom je dat je potentiële klanten afschrikt én dat cybercriminelen misbruik kunnen maken van jouw website. In deze blog lees je alles over het belang van een veilige website en hoe je dit creëert.


Waarom is het belangrijk om een veilige website te hebben?

Een website moet aan verschillende eisen voldoen. Veiligheid is daar absoluut één van. Dit is vanwege meerdere redenen. Allereerst krijgen bezoekers een melding als je website niet veilig is. Dit zal voor veel mensen een reden zijn om je website direct weg te klikken. Iets wat jij uiteraard niet wilt! Daarnaast scoren veilige websites beter in de ranking van Google. Dit werkt direct in jouw voordeel. Tot slot ben jij als ondernemer verantwoordelijk voor het vertrouwelijk omgaan met de persoonsgegevens van jouw klanten (volgens de AGV-wetgeving). Het is dus van belang dat jij er voor zorgt dat cybercriminelen geen kans krijgen om aan de haal te gaan met privacygevoelige informatie van jouw website

Hoe controleer je of je website veilig is?

Voordat je de veiligheid van de website gaat verbeteren, is het verstandig om eens te checken hoe veilig je website op dit moment is. Ook als je weinig kennis hebt van IT, kun je zelf enkele zaken checken. Controleer bijvoorbeeld eens of je een beveiligde verbinding hebt. Zo moet er een slotje zichtbaar zijn in de adresbalk. Ook moet er “https://” staan in de adresbalk. De letter “s” staat voor secure. Check of er een beveiligingscertificaat is geïnstalleerd en of er recent beveiligingsupdates zijn uitgevoerd.

Via de website internet.nl kun je gratis laten checken of je website voldoet aan de huidige internetstandaarden. Hoewel dit geen beveiligingstest is, krijg je wel een goed beeld van zaken die je eventueel kunt verbeteren.

Wat is het belang van een veilige website? 11

Hoe verbeter je de veiligheid van je website?

Aan de hand van je bevindingen kun je eens gaan praten met degene die jouw website gebouwd heeft. Wat is je opgevallen en kan verbeterd worden? Een andere optie is om een externe partij naar de veiligheid van je website te laten kijken. De externe partij kan bijvoorbeeld proberen in te breken op je website. Aan de hand van deze “aanval”, wordt meteen duidelijk welke punten jij kunt verbeteren. Uiteraard kan het bedrijf je tevens adviseren over software, certificaten en updates.

Meer informatie?

Met enkele tips kun je een veilige en betrouwbare website creëren. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar zeker ook voor potentiële klanten! Wil je hulp bij het beveiligen van jouw website? Wij helpen je graag verder!


Ga naar de inhoud