Wat zijn de kosten Van een webshop?

Een webshop starten brengt net als ieder ander bedrijf kosten met zich mee. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Zowel voor wie een webwinkel wil starten als mensen die al een webshop hebben is het belangrijk hierbij stil te staan. Dit artikel gaat dieper in op de verschillende kostenposten van het hebben van een webshop. Daarbij kijken we met name naar de kosten van bijvoorbeeld het webshopsysteem dat gebruikt wordt, hosting en de ontwikkeling van een webshop.


Wat zijn de kosten van een webshop? 11

Starten webwinkel: De standaard kosten

Als je een webwinkel wil starten moet je rekening houden met de basis kosten die iedere onderneming heeft. Denk hierbij aan kostenposten zoals het inschrijven bij de Kamer van Koophandel(€50 eenmalig), het huren en inrichten van een kantoor, de kosten voor een opslagruimte, telefoonkosten, opzetten van een boekhouding, marketingkosten, het openen van een zakelijke bankrekening, het aannemen van personeel, etc. De hoogte van deze kosten zal met name te maken hebben met de ambitie van de webshop, een kleine webshop zal logischerwijs minder kosten maken. Ook als je een webshop wil starten naast jouw fysieke onderneming kan dit voordeliger uitvallen omdat je deze kosten vaak toch al maakt.


Wanneer je dit alles niet uitbesteedt en bespaart, op bijvoorbeeld een gehuurde ruimte, kan je een webshop vaak al met net boven de duizend euro starten. In de praktijk zal je echter rekening moeten houden met meer om bijvoorbeeld een boekhouder te betalen en een opslagruimte te huren.

De basis kosten voor het opzetten een webshop

Buiten deze standaard kosten zijn er ook nog specifieke kosten voor het opzetten van een webshop. Dit bestaat onder andere uit:

  • Inkopen van voorraden;
  • Productfotografie;
  • Verpakkingsmateriaal;
  • Opslagruimte (stellingen) & inpak benodigdheden;
  • Het ontwikkelen van een logo & huisstijl;
  • (De ontwikkeling van) Een Webshop CMS;
  • Verzend- & betaalkosten;
  • Hosting & domeinnaam.

Om kosten te drukken kun je ook kiezen voor dropshipping, dan bespaar je op veel van deze kosten. Maar je zal dan ook veel kleinere winstmarges voor lief moeten nemen. Zo heb je bijvoorbeeld geen voorraad, opslagruimte en verpakkingsmateriaal nodig.

Webshop starten

Snel een professionele website of webshop laten maken? De kosten hiervoor kunnen laag blijven door gebruik te maken van slimme tools

Onze webshops zijn:

Ontzettend snel;

Responsive (mobiel te gebruiken);

Altijd goed onderhouden met ons servicepakket;

Makkelijk in beheer;

Prettig voor het oog;

Gebouwd met een doel.

Totale kosten per Webshop systeem

De meeste webshops zijn gebouwd op een CMS. CMS staat voor Content Management Systeem, dit houdt in dat je via een online dashboard de inhoud van jouw website kan wijzigen. Er zijn verschillende CMS systemen beschikbaar maar de meest bekende (en meest gebruikte) systemen voor webshops zijn WordPress (i.c.m. WooCommerce) & Magento.

Buiten deze 2 opties kun je ook nog kiezen voor andere opties zoals zogenaamde ‘webshop software’. Vaak wordt er geadverteerd met: 'gratis een webshop beginnen' of 'voor 9,99 p.m. een webshop starten'. Deze goedkope opties betreffen eigenlijk meer proefversies. Je kunt gratis beginnen maar als je serieus wil worden met jouw shop zijn er vaak moeilijkheden of ondersteunt de webshop software de mogelijkheden die jij wenst niet. Buiten dit is het vaak ook erg moeilijk om weg te verhuizen van het platform, zo wordt de keus voor jou als ondernemer om te kiezen voor de duurdere pakketten t.o.v. overstappen bevorderd. Voor WordPress zijn vaak tools beschikbaar tussen de 50 - 100 euro die precies doen wat jij wil. Met deze reden zullen wij deze online webshop software pakketten in dit artikel dan verder ook niet inhoudelijk behandelen. 

Wat zijn de kosten van een webshop? 12

Kosten webshop bouwen met WooCommerce:

WordPress (Woocommerce) webshops zijn perfect voor iedereen die wil starten met een webwinkel. Het ontwikkelen van een WooCommerce webshop is veel goedkoper dan het ontwikkelen van een Magento shop. Een WooCommerce ontwikkelaar kan vaak al voor een bedrag van minder dan €2000,- een webshop voor je ontwikkelen. Studenten bieden dit vaak al ver onder de €1000,- aan en grotere bureaus zitten vaak op prijzen tussen de 5.000 - 14.000 euro. De prijzen van een webshop kunnen sterk verschillend zijn omdat een webshop vaak additionele wensen en eisen met zich meebrengt. 

Bij Pulsief bieden we onze klanten hierin 2 opties. 

De Pulsief Webshop.

Dit is een duidelijke & stabiele basis waarbij we één van de door ons ontworpen webshops aanpassen aan jouw huisstijl. Buiten dit kunnen we hierin ook uitbreidingen en modules toevoegen tegen een meerprijs. Een sterke oplossing in combinatie met onze versie van het WordPress CMS! De Pulsief webshop is voor iedereen die zekerheid wil tegen een voordelige prijs. 

Kosten: €949,- eenmalig. Servicepakket €41,99 per maand. Binnen het Servicepakket regelen we o.a. de hosting, mailadressen, de domeinnaam & een maandelijks overzicht van hoe jouw shop presteert!

De Maatwerk Webshop

Jouw doelgroep wordt centraal gesteld en we ontwerpen een webshop die daar volledig op aansluit. Jouw webshop zal ontwikkeld worden aan de hand van een uniek ontwerp in combinatie met onze versie van het WordPress CMS!

Kosten: v.a. €1349,- eenmalig. Servicepakket €41,99 per maand. Binnen het Servicepakket regelen we o.a. de hosting, mailadressen, de domeinnaam & een maandelijks overzicht van hoe jouw shop presteert!


Webshop

Pulsief webshop

Vanaf €999,-

Een WordPress webshop maar dan makkelijker


Aangepast met jouw logo en huisstijl


Perfect als voordelige webshop


Maakt gebruik van de bekende WooCommerce flow.


Wordt gevuld met door jou aangeleverde content*


Online ontzorging i.c.m. het Servicepakket

Voor slechts €47,99 p.m.


*Standaard worden er 10 pagina's door Pulsief gevuld met de door jou aangeleverde content. Wil je meer pagina's laten vullen? Geef dit dan aan bij het aanvragen van de offerte.

Jouw nieuwe Pulsief webshop kan binnen twee weken online staan indien teksten, afbeeldingen, producten en huisstijl binnen de eerste week worden aangeleverd.

Wil jij ook een webshop waardoor jouw bedrijf online weer helemaal up-to-date is? Vraag dan nu de offerte aan!

Webshop

Maatwerk webshop

Vanaf €1499,-

Een WordPress webshop maar dan makkelijker


Volledig uniek maatwerk ontwerp


Inclusief een blog / nieuws mogelijkheid;


Maakt gebruik van de bekende WooCommerce flow.


Wordt gevuld met door jou aangeleverde content*


Mogelijkheid tot het eenmalig overhevelen van producten vanuit een huidige WooCommerce shop.


Online ontzorging i.c.m. het Servicepakket

Voor slechts €54,99 p.m.


*Standaard worden er 20 pagina's door Pulsief gevuld met de door jou aangeleverde content. Wil je meer pagina's laten vullen? Geef dit dan aan bij het aanvragen van de offerte.

Jouw nieuwe maatwerk webshop kan binnen vier weken online staan indien teksten, afbeeldingen, producten en huisstijl binnen de eerste week worden aangeleverd.

Een professionele webshop die volledig op maat wordt ontworpen voor jou. Vraag dan nu de offerte aan!

Magento

Het ontwikkelen en starten van een Magento shop ligt zoals eerder genoemd aanzienlijk hoger dan de ontwikkeling van een WooCommerce shop. Magento wordt vaak genoemd als een goed platform om op door te ontwikkelen als een WooCommerce shop buiten haar voegen groeit. Wij richten ons volledig op WordPress en kunnen dan ook enkel de prijzen die collega’s beschrijven benoemen.

Het ontwikkelen van een Magento shop begint bij een paar duizend euro. Voor een complexe shop praat je eerder over een bedrag tussen de 30.000 - 100.000 euro. Dit heeft met name te maken met de hoeveelheid koppelingen en extensies die vaak gevraagd worden bij webshops van deze formaten.

Servicepakket downloaden

Wij zijn voorstanders van transparantie. Bij Pulsief kun je dan ook gratis een voorbeeld van het Servicepakket ontvangen.

Bij het invullen van onderstaande velden ga je akkoord met het ontvangen van emails & onze Privacy Verklaring.

Wat zijn de kosten van een webshop? 13
Waar je verder op moet letten:

We hebben het al benoemd, bij het starten van een webshop komt meer kijken dan je vooraf denkt. Zo moet je namelijk zorgen dat mensen via jouw webshop kunnen betalen. Hiervoor heb je een PSP (Payment Service Provider) nodig. Wij raden hierin een koppeling met Mollie aan, zij bieden een goedkope oplossing per transactie (€0,29 per transactie bij gebruik van iDeal).

Bij Mollie kun je ervoor kiezen wanneer zij aan jou uitbetalen, tijdens de uitbetaling wordt de commissie die zij rekenen voor het mogelijk maken van de betaling (€0,29) ingehouden en wordt het overige bedrag direct op jouw rekening gestort. Het implementeren van deze koppeling is bij al onze webshops gratis! 

Verder moet je ook rekening houden met verzendkosten, in Nederland zijn er verschillende leveranciers die op nationaal niveau leveren. Ga je ook internationaal verzenden dan zijn andere opties wellicht beter. Door jouw webwinkel te koppelen aan een hulpmiddel van de leverancier kun je altijd de huidige prijzen van de leverancier hanteren richting jouw klant. Wil je ook ‘Gratis verzenden’ aanbieden voor jouw klanten? Dan moet je de keus maken of jij jouw marge wil verminderen of de basisprijs van jouw producten hoger wil maken zodat je geen (of minder) geld verliest op verzending. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor het retourproces.

Conclusie: De kosten van een webshop

De kosten van een webshop zijn sterk afhankelijk van een aantal onderdelen. Welk webshop systeem je gebruikt, hoe uitgebreid de mogelijkheden op jouw webshop moeten zijn en waar je misschien wel op kan besparen. Wij kunnen bijvoorbeeld vaak tegen een vast bedrag producten vanaf een bestaande webshop importeren naar de nieuwe webshop. Op die manier besparen wij je vaak veel tijd! Wil je deze kosten liever niet hebben? Dan kun je ervoor kiezen om zelf de webshop te vullen. 

Voor ondernemingen die reeds een fysieke onderneming hebben, bijvoorbeeld een winkel of productiebedrijf, geldt dat een webshop een voordelige en interessante manier is om extra klanten te kunnen bedienen. 

Met een WooCommerce Webshop kunnen wij je al helpen vanaf €949,-. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan eens contact met ons op of vraag een offerte aan en zie direct online de kosten.

Heb je nog vragen? Misschien heb je al wel een webshop maar ben je enthousiast geraakt door de mogelijkheden. Of wil je gewoon eens een demo van onze gebruiksvriendelijke manier om websites aan te passen. We helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op.

Ga naar de inhoud