Is een origineel en herkenbaar logo belangrijk?

Een sterk en vooral herkenbaar logo is extreem belangrijk voor jouw onderneming. Hoe weet iemand anders, zonder een herkenbaar logo, dat het product of dienst van jouw onderneming afkomt? Naast herkenning brengt het informatie over jouw onderneming over naar de doelgroep. Het stelt een onderneming in staat om te communiceren met zowel visuele als auditieve signalen.


Is een origineel en herkenbaar logo belangrijk? 11

Een logo is voor ieder bedrijf belangrijk!

Veel ondernemers denken dat een logo iets is voor grote bedrijven en dat zij als “kleine” of “middelgrote” bedrijven geen 'echt' logo nodig hebben. Maar niets is minder waar. Ieder bedrijf, onderneming en instantie heeft een logo nodig aangezien het een ‘merk’ is en iedere ondernemer probeert zijn of haar ‘merk’ op te bouwen. Zodra jij beslist dat het tijd is om marketing en branding toe te gaan passen voor jouw onderneming is het belangrijk dat je een duidelijk, herkenbaar en communicatief logo hebt dat uitstraalt wat jij wilt bereiken met de onderneming. Als een logo niet belangrijk zou zijn waarom heeft elk product in de supermarkt dan zijn eigen logo? En waarom kiezen we dan voor merk A en niet voor Merk B? Dat heeft te maken met het gevoel dat het merk uitstraalt. Komt het betrouwbaar over of straalt het kwaliteit uit?

Onze logo's zijn:

Volledig gericht op jouw bedrijf

Schaalbaar (klein en groot)

Liggend en staand te gebruiken

Diapositief te gebruiken (Diapositief houdt in donker/licht)

Te gebruiken voor alle uitingen

Jouw logo zorgt voor een goede uiting

Naast dat een logo belangrijk is voor jouw klanten is het ook belangrijk om jezelf als ondernemer een zet in de goede richting te geven. Een goed uitgedacht logo kan je helpen om een sterke huisstijl neer te zetten. Deze kun je weer doorvoeren in de visitekaarten, banners, flyers, banieren, maar ook in jouw website of bedrijfsvideo. Hiermee zorg je ervoor dat jouw onderneming altijd hetzelfde uitstraalt.

Een logo is een onlosmakelijk onderdeel van jouw onderneming, het belichaamt hoe jouw klanten en alle andere mensen denken over jouw onderneming. Het is de eerste kennismaking met jouw bedrijf.

Logo & huisstijl

Ben je een starter of ben je toe aan een nieuwe smoel? Wij verzorgen een passende en heldere manier van communiceren voor je!

Ga naar de inhoud